JORNADA INFORMATIVA SOBRE AULA COMPARTIDA

EDUCAR EN LA DIVERSITAT ÉS RECONEIXER QUE CADA ALUMNE I ALUMNA TÉ NECESSITATS ÚNIQUES.

Des de la Conselleria d´Educació, Investigació, Cultura i Esport  es promou el principi d´inclusió en el sistema educatiu valencià a través de programes que possibiliten l´equitat educativa, sobretot  per a l´alumnat immers en el fracàs escolar i per tant en risc d´exclusió social.

Parlem del PAM, Pla d´Actuació per a la Millora Educativa i concretament del PAC Programa d´Aula Compartida.

Les entitats i els instituts que duguem  a terme aquest programa convocàrem a altres entitats i instituts amb la finalitat de:

  • Compartir les experiències de PAC que s´estan desenvolupant en model intercentres.
  • Compartir altres modalitats i experiències.
  • Donar informació tècnica i suport a aquells instituts i entitats que volen demanar i participar en aquest programa.
  • Visibilitzar aquesta oportunitat d´inclusió educativa per a que més alumnat es puga beneficiar.

La reunió ha estat un èxit de participació, un espai de creació de xarxa, una possibilitat de créixer, de ser més instituts i entitats implicades i, per tant, un impuls com a garantia d´equitat i qualitat educativa per l´alumnat que prové del fracàs escolar i amb risc d´exclusió social.

Les entitats, Iniciatives Solidàries, Amaltea, Periferia i  Sed-Vies com a entitats externes col·laboradores dels  instituts, Orriols, Juan de Garai, Jordi de San Jordi i Malilla per desenvolupar el Programa AULA COMPARTIDA (Conselleria d´Educació, , Investigació, Cultura i Esport ), es juntaren amb les entitats Aldeas Infantiles i la Fundació Per l´amor a l´art i amb els IES Joanot Martorell, Campanar, Cabanyal, Isabel de Villena i altres que excusaren l’absència i manifestaren interès per donar més visibilitat al programa AULA COMPARTIDA, doncs vèiem la importància d´aquest programa que aporta experiències metodològiques innovadores, altra oportunitat d´inclusió educativa i millora vers  l´exclusió social de l´alumnat absentista i/o de fracàs escolar.

CAL DESENVOLUPAR POLÍTIQUES PROACTIVES RESPECTE A LA INCLUSIÓ EDUCATIVA EN FAVOR DELS COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES I EN RISC D´EXCLUSIÓ SOCIAL.

Desde Inicatives Solidàries destaquem la importància de comptar amb el suport tant d’entitats públiques com és la Conselleria d´Educació, Investigació, Cultura i Esport com a privades com és l’Obra Social La Caixa a través del projecte «Puenteando hacia la inclusión educativa». Totes elles fan possible la continuïtat i millora de programes com aquest.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR